Mattermap.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.
We zijn wettelijk verplicht je hierover te informeren. Klik hier voor meer informatie. sluit

my mattermap

pokémon go

Mattermap door Eline Peeters 12 oktober 2016

Pokémon Go moet een verplicht onderdeel worden van het vak Lichamelijke Opvoeding

 • gezondheid voor: Pokemon Go en lichamelijke opvoeding hebben hetzelfde doel

  • Thuis, op de bank blijven zitten heeft weinig zin. Eropuit gaan, te voet met de smartphone in de hand, verhoogt het level van de speler en is bovendien essentieel om eieren uit te broeden.
   de Telegraaf Bron: nexis.com 29/07/2016
  • Thuis, op de bank blijven zitten heeft weinig zin. Eropuit gaan, te voet met de smartphone in de hand, verhoogt het level van de speler en is bovendien essentieel om eieren uit te broeden. Daarnaast komen de Pokémon niet zomaar naar je toe; ...»
   Bron: De Telegraaf
 • vrijheid tegen: Scholen zijn te vrij met het invullen van de gymlessen.

  • Directeur Cees Klaassen van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding vreest dat scholen te vrij zijn bij de invulling van de gymlessen. ,,Basisscholen ontvangen geld om groepsleerkrachten formeel bevoegd te krijgen om gymonderwijs te geven. Een wassen neus, want zo maak je nog geen specialist! Waar vakdocenten gericht aan de slag gaan met leren bewegen - denk aan motoriek, balanceren en vallen - daar leggen groepsleerkrachten het accent eerder op laten bewegen vanwege de gezondheid. Als ze maar bewegen, dan komt het wel goed, denken ze dan.'' ...»
   Cees Klaassen Directeur van de Koninklijke Verening voor Lichamelijke Opvoeding Bron: AD 05/09/2016
 • gezondheid voor: je onderhoudt je gezondheid.

  • Goed voor je lijf
   Het spelen van Pokémon Go is goed voor jong en oud. Dat komt door het sportieve karakter van het spel. Het advies is om minstens een half uur per dag te bewegen. Dat halfuur is zo om
   als je al wandelend naar Pokémons speurt in je wijk, in het park of op het strand. De belangrijkste gezondheidsvoordelen van Pokémon Go:
   •Minder kans op ernstige ziektes. Door al dat bewegen, verklein je de kans op aandoeningen als diabetes, kanker en hart- en vaatziekten.
   •Sneller gewicht verliezen. Pokémon Go is goed voor de lijn. Wie meer beweegt, verbrandt meer calorieën en wordt slanker en fitter.
   •Minder somber. Daglicht zorgt voor de aanmaak van stofjes als endorfine en serotonine: hormonen waar je blijvan wordt. Lichaamsbeweging heeft een soortgelijk effect. Lekker vaak buiten wandelen is dus een goede remedie tegen sombere buien en depressies.
   •Goed voor de weerstand. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D, een belangrijke stof die je weerstand versterkt.
   ...»
   Miek Bron: google
 • gezondheid voor: Voor leerlingen is het motiverend om te doen.

  • Je gaat vaker naar buiten! Sinds het spel uit is, ben ik bijna elke dag minimaal een uur buiten om even te wandelen, te hardlopen of te fietsen. Als fanatiekeling ging ik echt heel vaak weg en daardoor kan je op de lange termijn erg gezond van worden! Pokémon Go motiveert je echt om naar buiten te gaan en te bewegen, voor sommige gamers die meestal binnen gamen is dit dus een enorm voordeel! ...»
   Bron: nerdygeekyfanboy.com
 • sociaal voor: Met Pokémon Go bouw je nieuwe sociale contacten op.

  • Goed voor je sociale contacten
   Naast de gezondheidsvoordelen van Pokémon Go is er nog een goede reden om de app snel te downloaden: het werkt verbindend. Pokémon Go is leuk om alleen te spelen, maar n
   og leuker als je het samen doet. Ga lekker op pad met je vrienden. Het spel is niet perse alleen voor kinderen, ook ouderen spelen het. Neem de kinderen en de hond mee en ga de hele zondagochtend met elkaar op Pokémonjacht in het bos. Vergelijk de Pokémons die jullie hebben verzameld en bedenk een nieuwe route om nog meer exemplaren te zoeken. Al speurend kom je ongetwijfeld nog andere Pokémonjagers tegen waarmee je een praatje aanknoopt. ...»
   Miek Bron: google
 • Gezondheid voor: het verlicht een depressie.

  • Het is algemeen bekend dat beweging van positieve invloed is op je geestelijke gezondheid. Als je voldoende beweegt, maakt je lichaam stoffen aan als endorfine, noradrenaline en serotonine – stofjes die ervoor zorgen dat je meer energie krijgt, minder angstgevoelens hebt en je stemming verbeterd wordt. Het zorgt daarnaast voor afleiding wanneer je last hebt van stress en/of zorgen en kan ervoor zorgen dat je meer sociale contactmomenten hebt. Dit alles draagt bij aan het geluksgevoel wat je beleeft.

   Er zijn al meerdere berichten opgedoken op social media van mensen met een depressie en/of angststoornis die dankzij Pokémon Go gemotiveerd worden om naar buiten te gaan – iets wat voor velen van hen vaak een grote uitdaging is – en daarmee hun algehele gemoedstoestand verbeteren. Hoewel Pokémon Go geen geneesmiddel is voor depressie en angststoornissen, kan het voor velen die genieten van het spel wel een steuntje in de rug zijn om hun depressie en/of angststoornis aan te pakken door buiten te wandelen en sociale contacten te leggen. Zolang opletten in het verkeer maar voorrang krijgt.
   ...»
   Bron: mentaalbeter.nl
 • veiligheid tegen: Leerlingen kunnen in verboden of risicovolle gebieden terechtkomen.

  • Na de oorlog is Bosnië zijn er sinds 1995 nog minimaal 600 mensen gedood door actieve landmijnen en ook nu zouden er nog zo'n 120.000 landmijnen op scherp staan. Waar ze liggen is niet precies duidelijk, maar er zijn wel gebieden die aangeraden worden om te vermijden, omdat vermoed wordt dat daar nog vele actieve mijnen liggen.

   Ook in deze gebieden heeft het spel Pokémon Go echter zijn Pokémon verstopt en dat zorgt voor de nodige gevaarlijke situaties. De Bosnische Pokémon Go spelers worden nu door de organisatie Posavina bez mina op Facebook gewaarschuwd: "We hebben informatie ontvangen dat sommige Bosnische Pokémon Go spelers naar gebieden gaan die er bekend om staan, dat er nog veel actieve mijnen aanwezig zijn en we roepen burgers op dit niet te doen."

   Posavina bez mina meldt daarbij ook dat de fanatieke Pokémon jagers op de waarschuwingsborden moeten blijven letten, om zo niet per ongeluk in zo'n risicovol gebied terecht te komen. Betreed je namelijk zo'n gebied dan speel je namelijk niet alleen met Pokémon, maar ook met je leven!
   ...»
   Bron: sgxl.nl
 • sportiviteit tegen: Pokémon Go is geen sport.

  • Algemene doelstelling lichamelijke opvoeding
   'De lichamelijke opvoeding is erop gericht de leerlingen bekwaam te
   maken voor zelfstandige, verantwoorde, perspectiefrijke en blijvende
   deelname aan de be
   wegingscultuur. Aan de bekwaamheid tot deelname
   moeten drie aspecten worden onderscheiden: de leerlingen
   moeten leren bewegen, ze moeten leren samen te bewegen en ze
   moeten leren over bewegen' (H. Stegeman, Belang van bewegingsonderwijs,
   p. 173). Deze introductie moet plaatsvinden in een uitdagende
   en veilige sfeer, waardoor alle leerlingen ongeacht hun
   niveau met plezier kunnen deelnemen.
   ...»
   h. Stegeman Bron: onderwijsportaal

reacties

reacties

reageer

poll