Klik op ‘mattermaps maken’. Je komt dan op de pagina ‘mijn citaten’ waar je eigen citaten en mattermaps staan. Om een nieuwe mattermap te maken, klik je aan de rechterkant op de ‘plus’ onder ‘mijn mattermaps’. Geef je nieuwe mattermap een titel en een centrale vraag. Zowel titel als centrale vraag kun je voorlopig invullen en later gemakkelijk wijzigen.Centrale vraag en posities formuleren
Zo ziet een nieuwe mattermap eruit. Als je dubbelklikt op ‘centrale vraag of thema’, dan kun je die invullen. Hetzelfde geldt voor ‘geef deze mattermap hier een titel’.

Via de ‘plus’ rechtsboven voeg je een positie toe. Een positie is een grijs vak dat je zelf kunt benoemen en waar je citaten bundelt.

Let op: je kunt citaten alleen aan een mattermap toevoegen door ze naar een positie te slepen. Door je posities goed te benoemen, kun je citaten ordenen. Je maakt dan groepjes van citaten die volgens jou bij elkaar horen.

Meer lezen over posities, citaten en slepen? Bekijk ook de quickstart om snel aan de slag te kunnen.