Met de poll tool kun je een poll maken op basis van een mattermap.

Poll maken, wijzigen en opslaan
Open een gepubliceerde mattermap om een poll te kunnen maken. Klik links onderin het scherm op de knop ‘poll’.

De poll tool neemt automatisch de stelling en de antwoorden van je mattermap over. Het is mogelijk om de (1) stelling en (2) antwoorden handmatig te bewerken door er op te klikken. Klik op het (3) kruisje om een antwoord te verwijderen. Om extra antwoorden toe te voegen, klik op (4) ‘+ voeg toe’. Klik op ‘reset poll’ om terug te keren naar de originele tekst. Klik op ‘opslaan’ als je klaar bent met bewerken.

Poll publiceren
Als de poll klaar is voor gebruik, klik je opnieuw op ‘poll’. Klik vervolgens op de knop ‘poll publiceren’. Ga naar www.mattermap.nl/bekijk om je mattermap plus poll te bekijken.
Let wel: je kunt een poll pas publiceren als de bijbehorende mattermap ook is gepubliceerd op www.mattermap.nl.

Poll embedden en delen
Het is ook mogelijk om je poll te embedden op een andere webpagina. Nadat je op ‘poll publiceren’ hebt geklikt, kom je vanzelf in een nieuw venster. Hier krijg je de mogelijkheid om de embedcode van de poll te (1) kopiëren (hele code selecteren en kopiëren) en vervolgens te plakken in de html-kant van de webpagina.

LET OP! Als je de embedcode in de html-kant plakt en vervolgens naar het editscherm kijkt, zie je alleen een gekleurd vak. Om de weergave van de embedded poll te bekijken, moet je haar eerst publiceren.

Klik op (2) ‘afmetingen aanpassen’ om het formaat van de poll aan te passen. Je kunt alleen de breedte van de poll wijzigen.

Gepubliceerde poll wijzigen
Klik in de mattermap opnieuw op ‘poll’ en dan op ‘bewerken’. LET OP! De poll wordt nu privé gemaakt en de stemresultaten worden verwijderd. Als je de poll opnieuw wilt publiceren, begin je weer van voren af aan. Dit om te voorkomen dat je met ongeldige stemresultaten zit.

Poll offline zetten
Het is ook mogelijk om de poll privé te maken. Klik op ‘privé maken’ en de poll is niet langer zichtbaar op www.mattermap.nl/bekijk.

Als je de poll ook op andere pagina’s hebt gepubliceerd, dan verschijnt op die pagina’s de volgende mededeling.

Misbruik Poll
Er zit enige beveiliging op de poll om te voorkomen dat mensen vaker een stem uitbrengen. Maar waterdicht is dit niet.
Lees meer over hoe je een poll kunt toepassen: Maak een poll met verstand