Redacties, scholen en kennisinstituten maken gebruik van Mattermap. Om overzichten te maken van debatten, leerlingen te leren informatie te ordenen, of om dossiers visueel weer te geven.

Kennisinstituten

Instituut Clingendael maakt regelmatig mattermaps, zoals deze over het Oekraïne-referendum in 2016.

Platform31, kenniscentrum voor stad en regio, bracht met Mattermap de reacties in kaart op de parlementaire enquête over woningcorporaties, en maakte een dossier over binnenstedelijke herverkaveling

Redacties en blogs
CNN maakte deze Mattermap met carrière-tips van topmannen en vrouwen.

Dichtbij.nl, de site voor hyperlocaal nieuws, maakte rondom de gemeenteraadverkiezingen meer dan 300 mattermaps over uiteenlopende zaken, van hondenpoep, tot subsidies voor culturele instellingen.

NRC gebruikte Mattermap als stemhulp bij de Europese Verkiezingen.

Het online magazine van RTL Nieuws maakte een Mattermap over de invloed van het weer op ons geluk.

Onderwijs

Onderwijsuitgever Tumult heeft een lesbrief voor vo en mbo waarmee leerlingen meteen aan de slag kunnen en waar weinig voorbereiding door de docent nodig is.

Een docente maatschappijleer van het Maaswaal college gebruikt Mattermap in de les. ‘Leerlingen ontdekken meer kanten aan een zaak’, zegt zij.

Studenten journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, Fontys Tilburg en Windesheim maken mattermaps zoals deze over mobiele journalistiek

Studenten van Shippensburg University in Pennsylvania maken sportmattermaps bijvoorbeeld over het prof football team Oakland Raiders

Klik hier voor de IPON Mediawijzer.net award voor het onderwijs die Mattermap won, en meer voorbeelden van hoe Mattermap in het onderwijs gebruikt wordt.