Onderwijsuitgever Tumult maakte een prachtige lesbrief voor docenten. “Verzamel/citeer je bronnen!”, is de titel. In de lesbrief wordt stap-voor-stap uitgewerkt hoe leerlingen meteen met Mattermap aan de slag kunnen. Leerlingen kiezen een onderwerp en gaan vervolgens meningen verzamelen op internet. Die ordenen ze in hun eigen mattermap. Het idee is dat ze een werkstuk, column of artikel schrijven op basis van wat ze hebben verzameld.

De lesbrief past goed in de filosofie van onderwijsuitgever Tumult: lesmateriaal voor een gestructureerde, leuke les zonder dat je veel tijd kwijt bent aan de voorbereiding. Medewerker Veerle van Pinxteren maakte al een mooie uitlegpagina over Mattermap

Steed meer middelbare scholen maken gebruik van Mattermap in hun lessen maatschappijleer, socialsciences, of andere vakken waarin mediawijsheid wordt aangeleerd. Klik hier voor een interview met een docent 

Klik hier voor de nieuwsbrief van Tumult over Mattermap