Niets vervelender dan telkens terug moeten naar je docent omdat die nog niet tevreden is. Als zoiets gebeurt komt dat omdat je nog onvoldoende grip hebt op je onderwerp. Gebruik Mattermap om een nieuw onderwerp meteen goed in kaart te brengen. Je kunt dan aan de hand van de mattermap met je docent afstemmen of je de juiste bronnen en invalshoeken te pakken hebt, en of je centrale vraag goed genoeg is.  Van daaruit kun je in één rechte lijn op je doel af: een tevreden docent en een mooi cijfer.

  1. Gebruik onze Quick start om een account aan te maken en voorbereidingen te treffen voor je eerste mattermap
  2. Zet een mattermap klaar: geef een titel en formuleer in de bol in het midden waar je het ongeveer over wilt hebben. Dit mag best breed zijn. Maak er wel een vraag van.
  3. Begin met lezen en het bekijken van andere bronnen. Gebruik de map this button om stukjes tekst of informatie (citaten) te bewaren. Maak zo nodig handmatig een citaat aan.
  4. Heb je je voldoende ingelezen? Bekijk nu de citaten die je hebt opgeslagen en sleep ze naar je Mattermap
  5. Begin met indelen: wat hoort bij wat? Gebruik de posities om je citaten te groeperen
  6. Pas de tekst van posities en centrale vraag aan, net zo lang tot elke positie leest als een logisch antwoord op de centrale vraag
  7. Check of je de voor het onderwerp relevante bronnen hebt gebruikt. Check ook de opdracht die je hebt gekregen.
  8. Check of er nog invalshoeken of argumenten ontbreken
  9. Vul zo nodig de Mattermap aan.
  10. Bespreek de mattermap met je docent. Heb je nu genoeg grip op je onderwerp, bespreek dan hoe je van hieruit verder kunt gaan.