Qualisys Maastricht

Qualisys in Maastricht
Kapittellaan 52
6229 VP Maastricht
Bel ons op: 433233813
Meer informatie vind u op: 
Of mail naar: 

Hebben de medewerkers van een automatiseringsbedrijf allemaal dezelfde opleiding?

Deze vraag kan zowel met “ja” als met “nee” beantwoordt worden. Over het algemeen heeft iedere ICT-er die bij een automatiseringsbedrijf werkt een MBO of HBO opleiding in de richting van ICT of media. Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom de richting van media hierbij genoemd wordt. Aangezien de meeste automatiseringsbedrijven zoals Qualisys in Maastricht ook websites bouwen, dienen er teksten voor deze websites geschreven te worden. Maar ook de website van het automatiseringsbedrijf zelf dient bijgehouden te worden en het bedrijf dient extern te worden gepromoot.

Hiervoor is iemand met een media opleiding uitermate geschikt. Na het volgen van een MBO- of HBO opleiding in de richting van ICT, gaan de meeste medewerkers zich specialiseren. Zo zijn er medewerkers die zich specialiseren in de aanleg van wifi-netwerken. Welke apparatuur is het meest geschikt het desbetreffende bedrijf en hoe zorg je er voor dat de wifi door het gehele pand optimaal werkt? Andere mensen gaan voor een algemene functie en kiezen voor medewerker supportdesk. Hierbij ben je het eerste aanspreekpunt voor particulieren en bedrijven die ergens tegenaan lopen. En dan heb je natuurlijk nog de implementatiespecialist, de voice over ip specialist, de ICT adviseur en de consultant. Dus heb je interesse in een vacature in de automatisering in Maastricht, kijk dan eens op de website van Qualisys in Maastricht.

Qualisys Maastricht

Waarom is automatisering bij bedrijven zo belangrijk?

In de huidige maatschappij is er geen onderneming te bedenken die niet in meer of mindere mate gebruik maakt van automatisering. Op het moment dat je slechts 1 computer in je onderneming hebt, heb je al te maken met automatisering. Je heb antivirussoftware nodig en er dient regelmatig een back-up van je harde schijf gemaakt te worden. Bij meerdere medewerkers ga je waarschijnlijk via een server werken, welke ook beschermd moet worden tegen aanvallen van buitenaf en waarvan regelmatig een back-up moet worden gemaakt. Ook dient er regelmatig onderhoud aan de server plaats te vinden, zodat deze optimaal blijft werken. Qualisys in Maastricht kan je hier een advies over geven. Maar niet alleen computers vallen onder automatisering. Wat dacht je van een beveiligingssysteem, automatische slagbomen en de elektronische tijdregistratie van de medewerkers? Deze maken allemaal gebruik van software.

Hoe groot is de kans op een baan als ICT-er?

Tijdens je opleiding op zowel MBO als op HBO niveau zal je al een aantal weken stage moeten lopen. Er zijn heel veel automatiseringsbedrijven die aangesloten zijn bij de SBB. Dit staat voor Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Bedrijven die bij de SBB zijn aangesloten hebben voldoende kennis en ervaring in huis om mensen die een opleiding volgen op een goede manier te begeleiden. Tijdens je stage kun je de kennis die je hebt opgedaan in de praktijk gaan brengen, onder begeleiding van een ervaren medewerker. Die controleert de werkzaamheden die jij als stagiair uitvoert en geeft tips en adviezen daar waar dat nodig mocht zijn. In de praktijk blijft een groot deel van de stagiairs na afloop van hun studie nog een aantal jaren bij het bedrijf werken waar zij stage hebben gelopen. Op deze manier kunnen zij zich in een veilige omgeving verder ontwikkelen, alvorens de volgende stap in hun carrière te zetten. Doordat automatisering zich steeds verder ontwikkelt, groeit het aantal automatiseringsbedrijven zoals Qualisys in Maastricht. Doordat het aantal bedrijven groeit, neemt ook het aantal beschikbare arbeidsplaatsen toe. Op dit moment is de ICT sector één van de hardst groeiende sectoren, dus je kans op een baan in de ICT is zeer goed te noemen.

Qualisys in Maastricht

Hoe vind je een goed automatiseringsbedrijf?

Natuurlijk kun je via internet op zoek naar een automatiseringsbedrijf bij jou in de buurt, maar hoe weet je nou welk bedrijf het best geschikt is om de dienste te leveren waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Is een klein bedrijf, waarbij de tarieven vaak iets lager liggen geschikt, of ben je meer gebaat bij een iets grotere onderneming in verband met de continuïteit? Meestal zullen mensen even bij vrienden, kennissen en collega’s informeren of zij toevallig goede ervaringen hebben met een bepaald bedrijf, zoals Qualisys in Maastricht en daar dan contact mee opnemen voor een oriënterend gesprek. Het is vooral van belang dat het bedrijf dat jou gaat bijstaan op het gebied van automatisering in Maastricht de kennis in huis hebt waar jij behoefte aan hebt. Niet alleen op het gebied van algemene kennis voor systeembeheer, Cloud toepassingen of beveiliging, maar ook op het gebied van de programma’s waar je mee werkt. Daarnaast is het van belang om duidelijke afspraken te maken met betrekking tot de tarieven van maandelijkse of jaarlijkse onderhoudsabonnementen en de werkzaamheden die hier onder vallen.

Voor welke producten en diensten kan je terecht bij een automatiseringsbedrijf?

Op de website van Qualisys in Maastricht kun je zien welke producten en diensten er onder automatisering bedrijven vallen. De dienstverlening is heel breed en kan op diverse onderdelen van het automatiseringsvlak betrekking hebben. Zo is het van belang dat er mensen in dienst zijn die verstand hebben van de meest voorkomende besturingsprogramma’s, zoals Windows en Apple. Het bedrijf moet minimaal in staat zijn om het volledige netwerkbeheer van een klant voor zijn rekening te nemen. Daarnaast moeten zij er voor kunnen zorgen dat de onderneming beschermd is tegen hackers, virussen of cyberaanvallen. Zij zullen dus minimaal de juiste antivirussoftware moeten kunnen installeren. Tevens moeten zij er voor zorgen dat er geen gegevens verloren gaan. Hiertoe zal met regelmaat, afhankelijk van de omvang van het bedrijf, per uur, per 4 uur of per dag een back-up gemaakt moeten worden.

Voor de veiligheid moet de back-up extern worden opgeslagen, maar daarover kan Qualisys in Maastricht je uitgebreid informeren. Aangezien er tegenwoordig steeds meer in de Cloud gewerkt wordt, kunnen ze je informeren over alle mogelijke Cloud oplossingen die er zijn. Van werken in de Cloud, tot een back-up maken in de Cloud. Daarnaast kun je bij veel automatiseringsbedrijven ook terecht indien je een website wil laten bouwen. Dus heb je hulp nodig bij automatisering in Maastricht , neem dan gerust eens contact op met één van de medewerkers van Qualisys in Maastricht.

Meer informatie vind u op de website van het Automatisering bedrijf.

Neem contact op met Qualisys via de telefoon op: 433233813. Of via email: . Of bezoek hun website:

Je vind Qualisys op: Kapittellaan 52 6229 VP in Maastricht.