Tuniware Gendt

Tuniware in Gendt
Olyhorststraat 0
6691 HD Gendt
Bel ons op: 481425199
Meer informatie vind u op: 
Of mail naar: 

Waarom wordt er regelmatig een software update aangekondigd?

Zodra programma’s eenmaal ontwikkeld, getest en in gebruik genomen zijn, zullen er altijd gebruikers zijn die tegen bepaalde punten aanlopen waar bij de ontwikkeling van de programma’s geen rekening mee is gehouden. Een software engineer ontwikkelt op basis van de wensen van de gebruikers, maar maakt zelf geen gebruik van de programma’s die hij ontwikkelt. Hierdoor zullen er in praktijk altijd nog punten worden ontdekt, die op een andere manier beter zouden kunnen werken. Op dat moment zal de gebruiker contact opnemen met Tuniware in Gendt om te bespreken of het mogelijk is om bepaalde aanpassingen te maken, waardoor de programma’s nog efficiënter kunnen gaan werken. Daarnaast zijn er natuurlijk bepaalde programma’s waar regelmatig een software update dient plaats te vinden in verband met wijzigingen die doorgevoerd moeten worden op basis van wettelijke wijzigingen. Bijvoorbeeld bij pakketten voor loonadministraties, aangezien de premiepercentages of andere punten wettelijk wijzigen.

In de meeste gevallen geeft het desbetreffende programma vanzelf een melding dat er een update beschikbaar is. Op de vraag of je deze wil installeren hoef je alleen maar op “ja” te klikken indien je dit wil en vervolgens wordt de software update automatisch geïnstalleerd. Afhankelijk van de omvang van de update kan dit enkele minuten tot enige uren duren. Dient er een update plaats te vinden aan een programma dat op de server van het bedrijf is geïnstalleerd, dan zal de update door de systeembeheerder worden uitgevoerd. Hij of zij geeft dan vooraf aan dat het programma op een bepaalde datum en tijd niet beschikbaar zal zijn in verband met een update.

Hoe groot is de kans op een baan bij een software bedrijf?

Als je kijkt naar het aantal software bedrijven in Nederland en de enorme groei die de sector doormaakt, dan zal het je niet verbazen dat ook de vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde ICT’ers nog steeds toe blijft nemen. Doordat momenteel in verband met het Covid virus heel veel mensen thuis werken, is er op dit moment meer behoefte aan ondersteuning en zijn er dus ook meer vacatures voor ICT’ers. Daar waar het aantal vacatures in alle beroepsgroepen flink daalde, bleven die in de ICT stijgen. Op dit moment is ongeveer 60% van de mensen die in de ICT werkt actief als software ontwikkelaar. Dat betekent dat er dus continue nieuwe programma’s en apps ontwikkeld worden, die getest moeten worden, aan klanten verkocht moeten worden en tenslotte bij de klant geïmplementeerd moeten worden. Dus ben jij niet de geniale programma ontwikkelaar, maar ben je wel geïnteresseerd in de producten die door het software bedrijf zoals Tuniware in Gendt geleverd worden, dan kun je altijd nog als software consultant aan de slag.

Zijn er veel software bedrijven in Nederland

Als je kijkt naar het aantal software bedrijven, dan zijn dat er een behoorlijk aantal. Hierbij moet natuurlijk wel onderscheid gemaakt worden tussen hele grote wereldwijde software bedrijven en lokale software bedrijven van gemiddelde omvang, zoals Tuniware in Gendt. Wereldwijde bedrijven zijn vooral bekend van programmatuur die op hele grote schaal door mensen over de hele wereld wordt gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn Microsoft en Apple. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een groot aantal Nederlandse software bedrijven die van een redelijk grote omvang zijn, aangezien zij bijvoorbeeld belastingpakketten ontwikkeld hebben die door een groot aantal accountantskantoren in Nederland worden gebruikt.

Tenslotte heb je nog een behoorlijk aantal kleinere software bedrijven die programma’s voor een specifieke doelgroep hebben geschreven of apps hebben ontwikkeld. Eind 2019 waren er maar liefst 75.000 software bedrijven in Nederland. Dat was een aanzienlijke stijgen ten opzichte van het jaar er voor, toen het er nog maar een kleine 50.000 waren. Dit geeft al aan dat ICT steeds belangrijker aan het worden is. Mocht je behoefte hebben aan een programma dat specifiek voor jouw onderneming ontwikkeld is, dan kun je uiteraard op de website van het desbetreffende bedrijf zoals Tuniware in Gendt kijken naar de mogelijkheden die zij hiervoor aanbieden. Hou er echter wel rekening mee dat het laten ontwikkelen van een specifiek voor jouw onderneming geschikt programma veel tijd en geld gaat kosten.

Tuniware Gendt

Welke functies zijn er binnen software bedrijven?

Indien je van plan bent om op zoek te gaan naar een baan binnen een software bedrijf, dan kan je daar voor verschillende functies terecht. Kijk voor vacatures eens op de site van Tuniware in Gendt In eerste instantie is daar de functie van software engineer. Om deze functie te bereiken kun je het beste een HBO opleiding in de richting van informatica volgen, eventueel aangevuld met een bachelor in software engineering. Deze opleiding duurt 4 jaar en het is van belang dat je heel precies te werk kunt gaan en kunt plannen. Want naast het ontwikkelen van nieuwe programma’s, is het ook belangrijk dat je kunt programmeren, testen en met de klant kan overleggen inzake eventuele wensen en aanpassingen van de programma’s. Uiteraard kan je hierbij ondersteuning krijgen van de software developer.

De functie van software developer is vooral gericht op het programmeren van de software en veel minder op het ontwikkelen en testen er van. Toch heb je ook voor deze functie een opleiding informatica nodig. Daarnaast heb je nog de software consultant van Tuniware in Gendt. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van de juiste programma’s aan bedrijven. Op basis van de behoeften van een onderneming kan de software consultant van Tuniware in Gendt bij je langskomen om je te adviseren over de meest geschikte programmatuur voor jouw onderneming.

Wat doen software bedrijven?

Zoals je op de website van Tuniware in Gendt kunt lezen ontwikkelen en verkopen software bedrijven computerprogrammatuur en de data die daarbij hoort. Waar computerprogrammatuur vroeger voornamelijk in computers gebruikt werd, kom je het tegenwoordig in veel meer apparaten tegen. Niet alleen laptops en tablets, maar ook in televisies, telefoons en thermostaten zijn voorzien van software. En wat dacht je van verkeerslichten, spoorwegovergangen en parkeerautomaten?

In deze tijd is software onmisbaar voor onze maatschappij. Maar het ontwikkelen van nieuwe programmatuur kost tijd en geld. Er moet een computerprogramma geschreven worden door een software engineer, dan moet een sofware developer dit gaan programmeren en tenslotte moet de programmatuur nog ruimschoots getest worden, voordat het geschikt is om aan de eindgebruiker te leveren. Vaak worden er een aantal pilots uitgezet, zodat er eventueel nog aanpassingen gemaakt kunnen worden op basis van de ervaringen van de gebruikers van de programma’s, voordat het product op de markt wordt gebracht. Kijk gerust eens op de site van Tuniware in Gendt om een indruk te krijgen.

Meer informatie vind u op de website van het Software bedrijf.

Neem contact op met Tuniware via de telefoon op: 481425199. Of via email: . Of bezoek hun website:

Je vind Tuniware op: Olyhorststraat 0 6691 HD in Gendt.