Waarom blockchain zo veilig is 

Jij hebt, net zoals de meeste mensen, vast al wel eens van crypto gehoord. En als je niet weet wat crypto is dan gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen wanneer ik het heb over Bitcoin. Misschien bezit je zelf al wel cryptomunten, dit is steeds normaler want steeds meer mensen zijn vandaag de dag geïnteresseerd in de online munten. Ondanks dat veel mensen over crypto beschikken of erin geïnteresseerd zijn begrijpen heel veel mensen nog eigenlijk niet goed hoe het principe nou precies werkt. In deze blog geven we een toelichting op de ‘blockchain’ en vertellen we je waarom het zo veilig is. 

Wat is een blockchain?

Wanneer je blockchain is letterlijk gezien, niets anders dan een keten van blokken. De blokken in de keten van een ‘blockchain’ bestaan uit transacties. Een nieuwe transactie in de schakel betekent ook een nieuw blok. Onder een transactie verstaan we niet alleen betalingen. De transactie in een blockchain kan ook bestaan uit een certificaat, bewijs van eigendom, een contract of bijvoorbeeld medische data. De informatie wordt opgeslagen in de blockchain database en versleuteld (beveiligd) door cryptografie. Cryptovaluta, niet-unieke tokens en non-fungible tokens zijn bezittingen die je op zo’n blockchain kunt hebben staan. 

Hoe werkt de versleuteling?

De cryptografie die gebruikt wordt bij een blockchain heet ook wel asymmetrische cryptografie. Deze versleuteling zorgt voor authenticatie en verificatie van de transactie. Dit houdt in dat elke transactie die in de blockchain plaatsvindt, gecontroleerd wordt door álle aangesloten computers in het netwerk. Alle computers die bij dit netwerk horen zijn in het bezit van een kopie van de blockchain database. Op het moment dat één van de kopieën niet klopt met het origineel zal de transactie niet geaccepteerd worden. Doordat alles wat er binnen de blockchain gebeurt gecontroleerd en geautoriseerd wordt door computers is het tot nu toe onmogelijk gebleken om een fout te maken of om fraude te plegen. Daarom is de blockchain zo veilig. 

Cryptocurrency kopen 

Ben jij geïnteresseerd in een investering in cryptocurrency na het lezen van de veiligheid van een blockchain? Cryptocurrency is volledig gedecentraliseerd en loopt 100% via de blockchains. Hierdoor zal de overheid of een bank geen invloed kunnen uitoefenen op jouw geld. Wanneer je wilt investeren in cryptocurrency heb je een broker nodig. De broker bedient een platform waarop je crypto kan kopen en verkopen. Een betrouwbaar en veilig platform is Anycoindirect. Op de website van Anycoindirect vind je ook veel informatie die handig is voordat je begint met het verhandelen van cryptomunten.