De absolute gaming trends 2022 met de beste software

In 2022 zit de game-industrie vol verrassingen. In alle genres zetten softwareontwikkelaars echt hun schouders eronder. Het resultaat? Elke dag breiden detailhandelaren hun productassortiment uit met nog betere, nog efficiëntere en nog mooiere digitale spelletjes. Maar het opmerkelijke succes van bepaalde spelletjes is nu al duidelijk.

Digitale platforms voor games zijn booming. Zeker, de hype van virtuele tafelspelen zoals roulette kan worden verklaard door de nieuwste technologie en moderne menu navigatie van virtuele casino’s. Bovendien is gokken dankzij mobiele apparaten gemakkelijker dan ooit tevoren. Zet gewoon de smartphone aan terwijl je onderweg bent en gamers kunnen de tijd doden. Met de nieuwste gaming-apps krijgen ze tegelijkertijd eersteklas graphics en ononderbroken spelplezier thuis.  

Op het gebied van PC-spellen zijn de ontwikkelaars ook hun inspanningen aan het opvoeren. Van grote avonturenspellen tot psychologisch interessante spellen met een strategisch karakter, zo’n beetje alles is vertegenwoordigd. Sportfans en fans van minimalistische arcade-looks zullen in 2022 ook zeker het spel vinden waarnaar ze op zoek waren. In het onderstaande kunnen gamers zien welke trends nu al inslaan als een bom.

Forza 5 – Ongelooflijk design op alle circuits

De eerste Forza uit 2005 was over de hele linie al briljant. Xbox-gebruikers waren dol op het uiterlijk van de toen nieuwe racebaan met rijk motorgeluid en een ongelooflijke selectie sportwagens. Vandaag, 17 jaar later, is Forza 5 constant uitverkocht in de winkels. In de nieuwe versie van het cultspel tonen de ontwikkelaars herhaaldelijk hun vaardigheden. De presentatie en alle details lijken ongelooflijk realistisch.

Door de grote vraag voelde het ontwikkelingsteam zich geanimeerd om verdere updates te produceren. In maart van dit jaar, bijvoorbeeld, werd een update uitgebracht. Dit omvatte een bug fix, een verkorting van de idle om de wachttijd tussen twee tracks te minimaliseren en vele aanpassingen voor optimale gameplay bij het spelen online of offline. Al met al zijn de fouten echter niet bijzonder significant, zodat alleen spelers die al langer spelen ze opmerken.

Forza 5 speelt zich af in Mexico. Vanaf hier zullen spelers de grootste en meest diverse kaart in de geschiedenis van Forza verkennen. Bergen, valleien, woestijnen, jungles en klassieke racecircuits voeren spelers mee naar een zorgeloze wereld. Natuurlijk komt het Mexico-thema ook tot uiting in de muziek en de gebruikte gebouwen. Geen twijfel mogelijk: spelontwerpers steken veel energie in de details.

Tuniek – Klassiek spel voor liefhebbers van Retro

Tuniek is een van de grote verrassingen van het jaar. Het actiespel is gericht op een hoge mate van avontuur met een levendig en tastbaar verhaal. De kern van het verhaal is een isometrisch vormgegeven vos die alleen via verschillende gevechten zijn bestemming kan bereiken. Tussen de gevechten door gebruiken gamers verschillende voorwerpen en ontwijken ze obstakels.

De gameplay en het ontwerp doen sterk denken aan het spel Zelda, dat ooit voor Nintendo werd ontwikkeld. In tegenstelling tot de eerste Zelda-versie schittert Tunic echter met een sprookjesachtige fantasiewereld die qua beleving niets te wensen overlaat. Alle werelden hebben een geanimeerd uiterlijk. Het intuïtieve gebruik van de tekens zorgt voor de ultieme spelervaring. Een professionele behandeling van de controller is niet nodig. Toch kiezen zelfs gevorderde spelers voor het avonturenspel.

De verscheidenheid aan spelniveaus is gigantisch en lijkt toch niet vermoeiend. Natuurlijk slaan spelers hun level automatisch op, zodat ze de aanvankelijke tegenstanders niet opnieuw met het zwaard op de vlucht hoeven te jagen. Het spel is momenteel verkrijgbaar voor PC, Xbox, macOS, PS 4 en PS5 voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Horizon Forbidden West – Ongelooflijke spel lengte en open-wereld gevoel

Degenen die al versteld stonden van de voorganger van Horizon Forbidden West zullen aan hun trekken komen bij de aanschaf van het nieuwste spel. De graphics zijn verrassend goed en de open spelwereld is opmerkelijk. De exclusieve natuurlijke omgevingen katapulteren gamers in een wereld vol avontuur. Deze post-apocalyptische voorstelling van de planeet gaat over Aloy, die opstaat om de mensheid te redden.

Bij dit spel is het belangrijk dat de geldende voorschriften worden nageleefd. Daartoe is het noodzakelijk de verschillende USK-leeftijdsclassificaties te kennen. Voor Duitse spelers is het spel geschikt vanaf de leeftijd van 12 jaar. Volgens PEGI, de Europese versie van de classificatie van inhoud naar leeftijd, moeten spelers minstens 16 jaar oud zijn. In ieder geval bevat het spel scènes die niet geschikt zijn voor jongere kinderen.

Daarom zijn het vooral volwassenen die het spel kopen. Het spel zelf is bedoeld voor de PS4 en PS5. Andere platforms zijn momenteel niet gepland. Een feit dat gamers ongemakkelijk maakt. Het is tenslotte nog steeds moeilijk om de PS5 te kopen. Het voorziet het spel echter wel van de juiste graphics.

Elden Ring – Modern Actie Rollenspel voor één- en meerspelers

Ontelbare gamers hebben gewacht op Elden Ring. Eindelijk is het zover: het spel is te koop in de winkels. Met zijn historische elementen bekoort het fantasiespel vooral geschiedenisliefhebbers. Alles is mystiek, een beetje duister en dus boeiend. Op zoek naar de waarheid over de vernietiging van de Elden Ring, reist de speler door afgelegen gebieden, rijdt hij door moerassen en zoekt hij naar mysterieuze voorwerpen.

Om het spel op de PC te spelen, moeten gamers zich voorbereiden. Ze hebben de nieuwste tools voor de PC nodig, zodat het spel soepel loopt. Zonder de nieuwste software werken topgames niet op de PC. Naast digitale hulpmiddelen zijn ook harde schijf en RAM belangrijk. Te ingewikkeld? Dan kunnen spelers ook Elden Ring krijgen voor PS4, PS5 en de nieuwe Xbox-serie. 

Tussen haakjes: Elden Ring is indirect gebaseerd op Dark Souls. Dit Japanse rollenspel verscheen voor het eerst in 2011 en was een van de populairste spellen voor PS en Xbox in die tijd. De ontwikkelaars wilden op dit succes voortbouwen. Het zou nog beter, nog omvangrijker, nog gigantischer en nog voller van strijd worden. Eersteklas hulpmiddelen en de vele realistische werelden boeien de spelers van Elden Ring.

Kirby en het Vergeten Land – Een wonder van gaming is terug

Kirby werd ooit beschouwd als een kleurrijk spring- en renspel voor kinderen. Veel SNES-bezitters waren enthousiast over het veranderlijke hoofdpersonage. Dit is een kleine bal die zijn tegenstanders naar binnen zuigt. Daardoor wordt hij opgepompt en zweeft vrolijk door de werelden.

Vandaag, is Kirby nog beter. Het personage transformeert voortdurend en past zich qua mogelijkheden aan de omgeving aan. Alle levels verschijnen in 3D en kunnen nauwelijks worden overtroffen in termen van spelverloop en verscheidenheid van ideeën in de uitvoering. Een winnaar voor jong en oud!